Започна вторият ден от визитата на министър-председателя Кирил Петков и ръководената от него българска делегация в Рим и Ватикана. 
Тази сутрин премиерът Петков присъства на Божествена света литургия в базиликата „Сан Клементе“, където е погребан славянският първоучител Константин Философ. Литургията ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит – Антоний. Министър-председателят ще се поклони и пред мощите на Св. Кирил.
След броени часове ще започне и аудиенцията при папа Франциск. По традиция гостът носи подарък на негово Светейшество. Българската делегация ще дари изработена от вълна сцена на Рождество Христово. Автори са деца от социалния център „Рождество Христово“, който е създаден от Католическа апостолическа екзархия – София по инициатива на Папския съвет „Cor Unum”. Подаръкът е символен. А целта – благотворителност. Българското правителство ще подкрепи финансово центъра. Ще бъдат предоставени средства за закупуване на учебни помагала, хранителни продукти, както и за организиране на празник на открито за децата.
Българската делегация е на двудневно посещение в Италия и Ватикана по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май. 
Освен аудиенцията при главата на Римокатолическата църква, Кирил Петков ще проведе срещи с италианския си колега Марио Драги и министър-председателя на Северна Македония Димитър Ковачевски.