Премиерът Еди Рама заяви в събота, че програмата "Градско възраждане", стартирана от неговото правителство, има за цел да обнови облика на градовете, селищата и площадите в Албания и да подпомогне развитието на туристическата индустрия, предаде специално за БТА агенция АТА.
Говорейки за значението на инфраструктурните проекти за стимулиране на туристическата индустрия, правителственият ръководител заяви в изказването си на събитие във Вльора, че проектът за крайбрежната алея или „Лунгомаре“ в крайбрежния град Вльора е повишил стойността на имотите на гражданите, живеещи в района.
В изказването си на международната конференция "Вървим към бъдещето: Моят град, моят дом" - платформа за диалог относно участието на общността във вземането на решения и формирането на бъдещето, правителственият ръководител заяви, че "красотата в едно споделено пространство се превръща в катализатор на редица промени, които водят до структурна трансформация".
"Когато говорим за „Лунгомаре“ от гледна точка на естетическия аспект и удоволствието, което пространството създава, най-важното е, че хората, които притежават имоти в този район, днес са далеч по-богати", каза той. 
(Тази информация се разпространява от БТА по договор с агенция АТА)