Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори на редовната си пресконференция преди последния мач на отбора си срещу Лудогорец за първенство.
"След дългите години на доминация на Лудогорец и ние имахме шанса да спечелим два мача срещу тях. Това не означава, че сме по-добри от тях. Левски може да спечели срещу Лудогорец, а и срещу ЦСКА, само когато е на максимални обороти, с пълна мотивация и концентрация. Допуснем ли и най-малкото колебание, ще се окаже фатално с такива тимове. Трябва да спазваме футболна дисциплина, защото съперникът наказва всяка грешка. Давам пример с мача със Славия и ако допуснем толкова грешки пред вратата ни, колкото второто полувреме, Лудогорец със сигурност ще ни вкара няколко гола. В такива мачове може да спечелим или да загубим, но важното е да играем в стил "Левски", както казвам аз. Нямаме право да се представим под възможностите си", каза Стоилов пред медиите.
"Сонко е тук и е здрав. Паузата бе предвидена за него, за да си направи прегледи. Нямаме окончателни резултати от изследванията на Уелтон. При всички положения обаче ние няма да рискуваме с него. Не сме магьосници той да напусне мач по средата с контузия и да го вдигнем за два дни. По-важното е да се възстанови. Той има разтежение или мускулна травма. Уелтон няма да пътува никъде и ще минава възстановителни процедури тук", разкри треньорът на "сините".
"Днес ще направим първа тренировка след мача със Славия. Няма да е нещо ново вече да играем с трима в защита срещу Лудогорец. Преди предишните мачове с тях имахме повече време да работим тактически. Сега след финала цикълът е сгъстен и това се знаеше предварително, но кой да мисли. Затова предпочитах да играем финала в събота. При нас имаше празнуване, получи се емоционално изразходване. Дано футболът не остане на заден план. Срещу съперник като Лудогорец моите футболисти имат възможност да покажат добра игра и докъде са стигнали", добави специалистът.
"От първия ден се опитваме да обикаляме България и да показваме нашите идеи на хората. Сега най-важно е на 24 май сдружението "Левски на левскарите" да бъде обявено. Аз вече не само съм съучредител, но и редови член с платен членски внос. Нормално е да има интерес и от спонсори най-вече заради посещаемостта на нашите мачове, но и заради доброто представяне на отбора в първенството и за Купата на България. Може да има спонсори, но най-важният пазител на клуба е "Левски на левскарите", това е пътят", убеден е Станимир Стоилов.