Писателят и журналист Димитър Димитров представя четвъртата си книга от поредицата „Светът за българския воин“, съобщават издателите от „Изток-Запад“.
По думите им авторът представя сведения за армията ни от чуждестранни източници, сред които германски, английски, френски и швейцарски списания.
Писателят е носител на юбилейния медал „100 години Първа световна война”. С него той бе награден от министъра на отбраната след излизането на третата книга от поредицата „Светът за българския воин“. Медалът се връчва за популяризиране на военната ни история, издирването и публикуването на материали в чуждестранния печат за подвига и героизма на Българската армия през Балканските войни и Първата световна война.
Димитър Димитров завършва математика в Националната математическа гимназия и Софийския университет ”Св. Климент Охридски”. През 1979 г. отива на екскурзия в Италия с намерението да емигрира. Прекарва десет месеца в лагерите за емигранти в Триест и Латина, след което постъпва на работа в българската секция на Би Би Си в Лондон.
Там създава програмата „История и политика“, която води до края на 2005. Тя е на изцяло българска тематика и включва множество разговори с българи, емигрирали от комунистическа България. Автор е на книгата „Съветска България“ и съавтор в сборника „Би Би Си и България“. / ГН