Тържество по случай 100-годишния юбилей на местната железопътна гара се състоя в Казанлък. Събитието е включено в програмата на тазгодишния Фестивал на розата и се организира със съдействието на община Казанлък.
Гости на празника бяха кметът на града Галина Стоянова, зам.-кметът Ахмед Мехмед, общественият посредник Гинка Щерева, бившият кмет на Казанлък Стефан Дамянов и директорът на поделението „Управление на движението на влаковете и гаровата дейност“ в Пловдив инж. Георги Вардев.
Церемонията започна с водосвет за здраве и благоденствие. 
Инж. Георги Вардев отправи приветствие към присъстващите от името на ръководството и на генералния директор на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Златин Крумов. Вардев подчерта, че откриването на железопътната линия Казанлък-Тулово е било събитие с национално значение. Свидетелство за значимостта на случилото се преди век е присъствието на откриването на Цар Борис III и Старозагорския митрополит Павел, както и неописуемият възторг на жителите на Казанлък, добави той. Георги Вардев поздрави казанлъчани за 100-годишнината от създаването на жп гарата и за 119-ата годишнина на емблематичния за града Празник на розата. 
В словото си кметът  Галина Стоянова отбеляза, че събитието е важно не само за град Казанлък, а и за цялата страна. По думите й, гарата дълги години продължава да работи не само за икономиката на града, но и за все по-бързо развиващия се туризъм в региона. Откриването на жп гарата преди 100 години бележи една нова линия на т. нар. Подбалканска жп магистрала - линията от Тулово до Казанлък, отбеляза тя.
Благодарности за помощта при организацията на честването изказа Аделина Григорова, началник на жп гара - Казанлък.
Празникът продължи с откриване на фотоизложбата „100 години жп гара Казанлък“. Представиха я организаторите, директорът на Историческия музей „Искра“ д-р Момчил Маринов и директорът на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства - Стефан Папукчиев. Те изразиха благодарност към Николай Гичев от Стара Загора, който е предоставил за експозицията богата колекция от исторически материали, и изразиха надежда в бъдеще да обогатят експозицията.
Събитието завърши с изпълнение на фолклорния ансамбъл „Арсенал“ с ръководител Ваня Минчева.