Трима италианци и един гражданин на Того бяха отвлечени от въоръжени лица снощи в югоизточната част на Мали, предаде Франс прес, като цитира информация от местен политик и източник от силите за сигурност на Мали.
"Въоръжени мъже отвлякоха трима граждани на Италия и един на Того в четвъртък вечерта. Правим всичко, за да ги освободим", заяви пожелал анонимност източник от силите за сигурност на Мали, уточнявайки, че отвличането е извършено в района на Синсина. Отвлечените са религиозни лица, добави той, като подчерта, че малийските сили за сигурност поддържат дипломатически контакти със страните им.
Според малийски политик отвличането е извършено в района на Кутиала, като засегнатите са гражданин на Того, двама италианци и едно дете. Всички те принадлежат към религиозното движение на Свидетелите на Йехова.
От 2012 г. насам Мали е сцена на нападения, извършени от джихадистки групировки, свързани с Ал Кайда и организацията Ислямска държава, както и на насилие от страна на самопровъзгласили се милиции за самоотбрана и бандити, припомня АФП. Това доведе до хиляди жертви, а стотици хиляди бяха принудени да напуснат домовете си въпреки разполагането на сили на ООН, френски и африкански военни.