Фестивал на импровизационния театър ще има в София от 9 до 14 юни, съобщават организаторите. "Топлоцентрала" и "Синтезис" ще бъдат домакини на I’mpro, където очакват шест импро групи. 
Това са "Хахаха импро", "Шизи импро театър", "Битър енд суит", "Както ви харесва", "Клонираните" и "ВиЖна". 
Програмата включва музикални събития, уъркшопи и пърформанси. 
"Импровизационният театър гледа по друг начин на конвенционалната връзка между актьорите и публиката, като използва западния модел на шоу пърформанс и кафе-театър, като така дава свобода на импровизацията. Подобни събития намират своята аудитория в алтернативни места, различни от театралните салони, които позволяват публиката да бъде сред актьорите и да участва пряко в самото шоу. Зрителят става съавтор на интерактивно представление, в което темите, идеите и сюжетите определя той самият", разказват организаторите от “Мултикулт”.  
По думите им “празната” сцена и липсата на декор и реквизит допринасят за удоволствието на това публиката да гледа нещо, което се случва пред нея, на момента, и което не е предварително режисирано или репетирано.
Творческият екип на “Мултикулт” е също неизменна част от обучителния процес на импровизационния театър и членовете му са преминали през обучителни програми за усъвършенстване на различни техники.