Етнографският комплекс "Стария Добрич", в който все повече майстори прекратяват концесионните си договори, трябва да има стратегия за развитие, смятат общински съветници от "БСП за България". Те предлагат на предстоящото заседание на Общинския съвет на 31 май да бъде избрана комисия, която да подготви концепция за бъдещето на музея на открито в Добрич в срок до четири месеца.
В стратегията трябва да се обмисли как да бъде запазена автентичността на "Стария Добрич" със старите занаяти и как да бъдат отдавани занапред работилниците, след като майсторите, прекратяващи договорите си, изтъкват, че не могат повече да плащат концесионната такса, посочват общинските съветници.
Етнографският комплекс "Стария Добрич" е създаден през 70-е години на миналия век на мястото на някогашната Одун чаршия. Майстори пазят живи в около трийсет работилници многовековните традиции на добруджанските занаяти от края на XIX и първата половина на XX век - грънчарство, везбарство, ковачество, иконопис, златарство и други. 
Музеят на открито е и сцена на фолклорни спектакли и място на фермерски пазари.