Младите хора трябва да са подготвени за бъдещето, защото ги очакват изключително тежки предизвикателства. Това каза пред медиите днес главният изпълнителен директор на фирмата-оператор на летищата във Варна и Бургас "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД д-р Франк Кванте, който изнесе публична лекция на тема "Лидерството през XXI век" във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър".
Кванте е възпитаник на водещия германски държавен изследователски университет "Георг Август" в Гьотинген. Той е работил две години като изследовател в същото учебно заведение, защитил е докторска дисертация в областта на правните науки.
Според него, сред предизвикателствата пред младите ще са състоянието на околната среда, нарастването на популацията, енергийната криза. Кванте смята, че със студентите и младите хора трябва да се говори за важните неща, за да бъдат подготвени за бъдещето. Той е на мнение, че всяка подобна възможност, като днешната публична лекция, е изключително полезна и за двете страни.
Д-р Франк Кванте изказа благодарност и признателност към ръководстово на висшето училище, по чиято покана бе публичната лекция. Вече започнахме нашето сътрудничество с университета и вярвам, че то ще е много ползотворно и ще продължим да надграждаме, каза още той.
След лекцията си днес Франк Кванте бе удостоен със званието "Почетен член на Академичния форум на ВСУ "Черноризец Храбър".