Правителствена делегация, водена от премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, поднесе венец на паметника на Светите братя Кирил и Методий в двора на Университета „Св. Кирил и Методий“ в Скопие. 
Венци поднесоха и от парламента на страната, делегация от кабинета на президента Стево Пендаровски, представители на дипломатическия корпус, акредитиран в Република Северна Македония, на Съюза на ветераните, на армията на Република Северна Македония и на град Скопие. 
„Така започна отбелязването на 24 май - Ден на всеславянските просветители Св. Св. Кирил и Методий, покровители на Университета в Скопие, (който носи тяхното име) и светци на Македонската православна църква - Охридска архиепископия, които със своето дело за разпространението на християнството и езиците на славянските народи днес се почитат в много европейски страни“, пише в съобщението на правителствената пресслужба.
Централните събития по случай 24 май по традиция ще се проведат на 23 и 24 май във Ватикана и Рим с аудиенция при папа Франциск на делегацията на Република Северна Македония, която тази година ще бъде водена от Димитър Ковачевски и молитва на гроба на Св. Кирил в църквата „Сан Клементе” в Рим, пише в съобщението.
24 май ще бъде неработен ден за Северна Македония, съобщиха от министерството на труда и социалната политика.