Испански фирми се интересуват от евентуалния строеж на бъдещ мост над Дунав между Русе и Гюргево. Примерът на една от най-големите чуждестранни инвестиции - „Керос“, мотивира и други представители на испанския бизнес да обърнат поглед към Русе. Общи проекти за умни градове с иновативни решения за транспорта и енергийна ефективност.
Това са основните бизнеспосоки на сътрудничество, обсъждани при вчерашната среща на гостуващия в Русе посланик на Кралство Испания Н.Пр. Алехандро Поланко Мата с областния управител Анатоли Станев. Дипломат номер едно на Кралството оценил високо качеството на образование за кадри в икономиката, предлагано от Русенския университет и училищата в града.
Екипът на посолството се убеди лично в това при посещението в СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ по време на час по испански език. Преподавателите пък дойдоха на откриването на изложбата „Дипломация през сърцата на два народа“ - формалният повод за посещението на испанския дипломат в Русе. Н.Пр. Алехандро Поланко Мата и кметът на Русе Пенчо Милков откриха експозицията.