Известният историк от Великотърновския университет и общественик проф. Пламен Павлов ще бъде специален гост на честването на 20-ата годишнина на специалността „Български език и история“ в Русенския университет. Един от най-задълбочените и разпознаваеми български историци ще проведе научен семинар на тема „Векът на цар Самуил“.
Това е част от програмата, с която на 18 май ще бъде отбелязан юбилеят на хуманитарната специалност, създадена и развивана от катедра „Български език, литература, история и изкуство“. В рамките на традиционната Вечер на специалността ще бъдат наградени изявени студенти и ще бъдат обявени победителите в конкурса за есе на тема „Паисиевите идеи за свободата в апостолското му послание „История славянобългарска“, посветен на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски. Част от празника ще бъдат бивши възпитаници и преподаватели в университета.
„Български език и история“ обучава специалисти, които имат широк спектър на реализация. В последните две години студентите в нея не плащат семестриални такси, което я прави още по-привлекателна.