Пианистът от Русе Николай Димитров ще представя България на форума „DiscoverEU и културата“, който ще се проведе на 25 май в Брюксел. Инициативата е на Европейската комисия и е посветена на Европейската година на младежта 2022. 
20-годишният студент в Консерватория „Принц Клаус“ в Грьонинген, Нидерландия, бе избран да бъде един от десетимата младежи, които се занимават с изкуство. Той участва като един от посланиците на DiscoverEU - част от програма на Европейския съюз, чрез която млади европейци опознават Европа от собствен опит чрез безплатно пътешествие. 
Предвид популярността на посещенията на обекти на европейското наследство и културните събития по време на пътуванията DiscoverEU, еврокомисарят по „Иновации, научни изследвания, култура, образование и младежи“ Мария Габриел и ГД „Образование и култура“ предвиждат подобряване на културните възможности за младите хора. Затова на форума в Брюксел младите хора ще обменят идеи, с които да се подобри културния опит като част от пътуването.
Те ще участват в дискусионни групи и панел на високо ниво с комисар Мария Габриел и Сабине Верхайен, член на Европейския парламент и председател на комисията по култура и образование в ЕП.
Европейската година на младежта е инициатива, която има за цел да насърчи възможностите за младите хора и им предлага платформа за споделяне на своята визия и идеи. В светлината на това Европейската комисия одобрява водещата дейност „Младежта открива културата благодарение на DiscoverEU през 2022 г.“.