Напрежение зрее в село Николово заради побой над непълнолетен. Случаят е от събота вечерта, когато баща на 11 деца напада 17-годишно момче на детската площадка и започва да го души. Случаят на агресия се разследва от полицията.
До инцидента се стига заради паркирани край площадката велосипеди на група деца. Живеещият в съседство Красимир Тодоров е недоволен и след като разхвърля колелета, напада 17-годишния Ивайло.
„Хвана ме, удари ме в камък и аз си ударих главата и тогава нищо не видях, само черно. И той ме дърпаше, дърпаше ми тениската, тя е скъсана, хващаше ме за гушата, душеше ме, накрая ме ритна в лицето“, разказва момчето пред Русе Медиа.
Майка му Мариана Петкова разбира за инцидента от съсед.
„Комшията отгоре се обади и каза - вървете да видите, Красимир пребива сина ви. И аз изскочих, да го видя накъде е и веднага звъннах на 112. Полиция, линейка, ходихме в спешното. Ако беше го убил, какво правим, не знам. В шок сме“, казва жената. И добавя за семейството на Красимир: „Те са много агресивни, с тях не може да се разговаря“. 
След побоя Ивайло се оплаква от болки в главата, врата и често прилошаване. Освидетелстван е от съдебен лекар и родителите му ще заведат дело.
„Просто това не е нормално възрастен човек да посегне на дете. Не знам как да го нарека“, споделя вторият баща на Ивайло Марин Маринов.
А жителите на Николово започнаха подписка за изгонването на семейството на Красимир Тодоров. Хората казват, че фамилията е агресивна и не я искат в селото.
„Не е първият, просто досега не е имало такъв побой. Отделно тук постоянно те имат тая площадка за лична тяхна собственост. Децата идват тук със страх, а някои вече спряха да идват. Защото те нападат - словесно, а някой път и физически. Има проблеми в детската градина заради тези хора, има проблеми в училище, много родители си преместиха децата. Докога трябва да ги търпим“, заявява жителката на Николово Даниела Георгиева.
Кметът Златан Ванев признава, че има огромно напрежение сред местните хора и негативни настроения срещу семейството с 11 деца. Според него трябва да се намесят социалните служби.
От полицията заявиха, че има образувана проверка по случая, а материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата.
Многодетното семейство на Ивелина Зартова и Красимир Тодоров шества от години в медиите с доста противоречива слава. Докато за едни двамата родители са герои, други съвсем не са на същото мнение. 
В края на март 2018 година социалните отнемат 11 деца от семейството заради системно неглижиране и лошите условия, в които се отглеждат. Зартова и Тодоров оспорват решението в съда и той се произнесе в тяхна полза.
Преди това социалните обясняват, че семейството се наблюдава от 2013 г. Тогава лекар подава сигнал, че две от децата - близнаци, били с анемия. Година по-късно готварска печка пада върху 3-годишния син на Красимир и Ивелина. Момченцето умира на място, а заключението на социалните служби е, че става дума за инцидент. 
През 2017 г. семейството преживява нова трагедия - умира 40-дневната им дъщеря Любомира. В съобщението за смърт една от причините е недохранване. Пет месеца по-късно Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно производство и възлага на следствието да разследва смъртта и на двете деца. Съмненията са както за небрежност от страна на родителите, така и за грешка на личния лекар на малката Любомира. До присъда не се стига.
През 2019 година Антон и Юлияна Партинови, трогнати и решени да помогнат, решават да пуснат непознатата фамилия в къщата си в Пиргово без наем. Уговорката била само да си плащат сметките за ток и вода. Няколко месеца по-късно става ясно, че „гостите“ са натрупали 200 лева дълг в магазина за строителни материали, където работи Юлияна и започват увещанията да го погасят. След като уговореният срок за това минава, Партинов отива да ги търси в Пиргово, тъй като по думите му спрели да отговарят на телефонните му обаждания. Тогава според него разбрал, че от имота му са изнесени вещи. Пак по негови думи липсвали керемиди и част от покрива на старата му къща. След това Андон узнава, че са натрупани 660 лева сметка за ток и 250 лева за вода, а приютените от него са наследили къща в Николово. 
Версията на Зартова обаче е различна. Тя твърди, че след като са получили в наследство къщата в  Николово, преценили, че не е редно да живеят в чужд дом и не са взели нищо, което не е тяхно.
Сега се разиграва поредният епизод от одисеята на многодетната фамилия.