Чудене кой да мине пръв - пешеходец или автомобил, не завърши с консенсус. В резултат шофьорът, който смятал, че човекът ще пресече бързо, бе наказан с 1200 лева глоба. Пешеходецът пък, който помислил, че автомобилът ще го изчака да мине, се оказа с два счупени крака.
Инцидентът е станал в декемврийска вечер през 2012 година. Б.Б. вървял пеш от ул.“Чипровци“ към ул.“Черни връх“. Стигнал до ул.“Шипка“ и видял фаровете на приближаваща кола, но сметнал, че е далеч и тръгнал да пресича. Шофьорът И.Й. също видял пешеходеца, но  преценил, че докато стигне до него, ще е пресякъл, и продължил да кара с около 40 км/ч. Пресичащият обаче разбрал, че колата няма да намали, изплашил се и решил да пропусне автомобила, като направил няколко крачки назад. За да избегне удара, водачът на колата пък решил да заобиколи човека и завил наляво. В същия момент и пешеходецът отстъпил назад и макар шофьорът да набил спирачки, колата и пресичащият се срещнали. Минувачът се метнал на предното стъкло на пежото. Шофьорът веднага се обадил на 112 и закарал блъснатия в болницата.
Заради това, че шофьорът досега не е осъждан и съжалява за случилото се, но пък има множество нарушения зад волана, районните магистрати го освободиха от наказателна отговорност, но го санкционираха с 1200 лева. Освен това книжката му ще бъде взета за 8 месеца и ще трябва да плати 675 лева за експертизи по делото. Решението може да се обжалва.