Кметът на Асеновград Христо Грудев посрещна юношески национален отбор по кану-каяк от Украйна, съобщиха от общинската администрация. Спортистите са на възраст между 17 и 18 години и тренират гребане със спортния клуб по кану-каяк "Асеновец", като се подготвят за европейско първенство, което ще се проведе от 23 до 28 юни в Белград, Сърбия.
Подготовката се извършва на базата за гребане на комплекс "40-те извора" край Асеновград и младежите споделиха, че много им харесва.  Те са в Асеновград от 29 април и ще тренират заедно с българските състезатели, докато войната в родината им приключи. На срещата учениците разказаха, че първо са били в Русе и допълниха, че тук вече са посетили Асеновата крепост, манастира „Света Петка“ и Бачковския манастир. Харесва им природата в района и се чувстват като у дама си.
Спортистите благодарят за гостоприемството, че им е позволено да тренират на "40-те извора", че са им осигурени подслон, храна и се чувстват защитени. Кметът Грудев ги попита какво е най-важното, за да успееш в даден спорт, на което младите спортисти отговориха, че това е дисциплината.  Той  подчерта, че могат да разчитат на помощта на общината, ако имат нужда.