Русе е част от юбилейното национално турне по случай 30-годишния юбилей на театър „Кредо“ и на първото му представление „Шинел“ по Гогол. Публиката ще може да му се наслади на 15, 16 и 17 юни на сцената на Кукления театър. 
„Елате да видите спектакъла, сменил 9 езика, 3 поколения зрители и продължава в четвърто!“, кани зрителите театър „Кредо“.
Негова основателка, артистична директорка, режисьорка и актриса Нина Димитрова участва в „Шинел“ от първата му репетиция до днес. Тя следва своя спектакъл по целия свят в продължение на 30 години и смята предаността към него за своя мисия. 
„Един световно известен писател казва: „Лошата книга развлича публиката, средна - въздейства на чувствата, най-добрата книга - озарява пътя. Не знам дали моята може да изпълни поне една от тези три задачи, но със сигурност моята цел е да озарявам пътя“.  И аз това се опитах да правя с моя „Шинел“ в продължение на 30 години - да озарявам пътя. Доколко съм успяла, това могат да кажат само онези, които са гледали спектакъла - тук и по света“, казва Нина Димитрова.
От създаването на спектакъла до 2012 година в „Шинел“ играе актьорския тандем Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека, които заедно със Светлозар Гагов и Майа Петрова са и създатели на спектакъла. От 2013 година до днес нов творчески тандем в „Шинел“ разнася славата на българската култура и театър по света - Нина Димитрова и Стелиан Радев.
За приноса към популяризирането на българския театър по света през 2008 година Съюза на артистите в България присъжда на Театър „Кредо“ специална награда „Икар“. Следващата година театърът е номиниран за европейската награда „Нови театрални реалности“, връчвана от Европейската комисия на творци, променили европейския и световен театър със своите иновации в областта на театралното изкуство.
„Шинел“ по Н.В. Гогол на „Кредо“ има уникална история. Той е най-дълго играният спектакъл в българския театър и най-аплодираният и награждаван български спектакъл по света в продължение на 30 години. От премиерата на спектакъла на 6 ноември 1992 г. на камерната сцена на Младежкия театър в София до днес, спектакълът има над 600 представления, изиграни на 9 езика, на над 200 международни фестивала по света и е отличен с 14 международни награди Европа, Азия и Южна Америка.