Артистични интерпретации, непосредственост, находчивост и отлична подготовка - тези качества донесоха поредни златни медали за Професионалната гимназия по туризъм от националното състезание по професии, провело се в курорта Златни пясъци. 
В категорията „Най-добър млад аниматор“ участваха Анна Канатова, Десислава Йорданова и Цветелина Колева от 12 В клас и Георги Цвятков и Мирослав Маринов от 12 Г, които представиха два спектакъла. 
Във „Водният свят на малката русалка Ариел“ девойката с рибя опашка и баща й Тритон запознаха публиката с Пингвина, Акулата и Патето и с техните имена на различни езици, като накрая увлякоха всички в танц. В „Приказка за лека нощ“ живи принцове и принцеси в компанията на театрални кукли повикаха деца на помощ, за да успее Пепеляшка да събере разхвърляните от сестрите й бонбони.
Вдъхновените анимации на русенските таланти бяха оценени по достойнство сред всичките 14 участващи екипа и русенската петорка с ръководители Таня Иванова и Иван Бонев безапелационно зае първото място. Двата спектакъла на възпитаниците на ПГТ до такава степен впечатлиха журито, че то отреди на русенския отбор и специална награда за оригиналност и новаторство. Неуморимите русенци допълнително отправиха арт поздрав към всички участници на галавечерята на състезанието, като облечени в сценичните си костюми изпълниха специален забавен танц. 
Във втората категория на надпреварата „Най-добър млад хотелиер“ се включи Преслава Петрова от 11 Б клас с ръководител Радостина Христова.
На Преслава й се падна да решава сложен казус - в „нейния“ хотел бе постъпило оплакване от гост, че през терасата му преминават непознати хора. Момичето се справи убедително, като разреши проблема професионално и спокойно. Това заедно с отличните й познания по хотелиерство я класира на второ място, като освен сребърния медал Преслава получи и предложение за работа във веригата „Грифид хотели“.