Вестник „Утро“ в партньорство с Община Русе започна нова рубрика - „Попитайте кмета!“. Ако улицата пред дома ви е разбита, ако детската площадка се нуждае от ремонт или сте видели друга нередност, която Общината може да поправи, задавайте своите въпроси чрез „Утро“. Ще им отговаря лично кметът Пенчо Милков.
Въпросите си може да задавате на e-mail: [email protected]
Можете да ползвате и специалния банер на сайта utroruse.com
При възможност, може да ги придружавате и със снимки.
Желателно е въпросите да не са анонимни и да са от реални, а не регистрирани специално за случая електронни адреси. При желание може да посочите телефон за обратна връзка.
Попитайте кмета чрез „Утро“!
Днес ви предлагаме новите въпроси и отговори.

Живеем в пепел на улицата и тротоарите 
до училище „Алеко Константинов“

Живея на бул. „България“, в една от къщите, намиращи се до училище „Алеко Константинов“, до бул. „Гоце Делчев“. Подавам сигнал директно до Вас, тъй като многократно се обръщах към вашите служители, но нямяше резултат. Мръсотията е голяма - не се мете, пепелта е заела половин метър от шосето, тротоарите са заринати, не е почиствано не помним от кога. Казано ми беше, че фирмата се е сменила и не сме включени в графика. Две седмици след това минаха от фирмата няколко жени, които носеха метлите на рамо. И така - трафикът е натоварен, къщите са замърсени, а при отворени прозорци се сипе пепел в домовете ни.
Знам, че бул“България“ е огромно понятие, но молбата ми е поне от училище „А.Константинов“, до бензиностанция „Шел“, където има живеещи хора, да се обърне внимание. Да се метат тротоарите и от време на време да се мие.
И ние като останалите граждани си плащаме данъците към Община Русе.
Бисерка Иванова

Ще разпоредя да не се допускат
повече такива пропуски

С трайното затопляне на времето започнаха и дейностите ни по миене на основните улици и булеварди в Русе. Използваме новите машини на ОП „Паркстрой“, препарат и вода, която добиваме от общинските кладенци на много по-ниска цена.
На фирмата, грижеща се за обществената хигиена и осъществяваща метенето на тротоарите, ще разпоредя да не допускат повече пропуски при работата си в района, за който говорите. 
Пенчо Милков, 
кмет на община Русе