Кръговото край Бяла, което от самото си създаване иронично беше кръстено „тортата“, а тировете почти веднага започнаха да се катерят по нея и да разорават „глазурата“, ще бъде обезопасено да края на годината. Това предвиждат плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“ за ремонт на 3000 км пътища в страната. 
За първи път при изготвянето на годишната си програма АПИ анкетира гражданите къде нуждата от ремонт е най-належаща и събра над 210 предложения от цялата страна. Публикуваните карти на всички области сочат, че или хората от Русе и региона не са били достатъчно активни, или експертите на АПИ, които са оценявали сигналите, не са ги сметнали за приоритетни.                                      

Освен кръговото край Бяла ще бъде реконструирано едно от най-опасните кръстовища в областта - за Пиргово на пътя Русе-Бяла. Това обаче ще стане най-рано догодина, а до края на 2022-а ще бъде възложено проектирането му. Излизането от селото по стръмния У-образен улей в посока Русе често е хазарт заради големия трафик. Но ако хазартът е игра с пари или чипове, в случая залогът са човешко здраве и живот. Реконструкцията му вероятно ще бъде продължение на ремонта на трасето Пиргово-Мечка, предвидено до края на декември.
В същия срок ще бъде ремонтирана и отсечката Червена вода-Ветово, а рехабилитацията на пътната пръзка между Нисово и Кацелово ще бъде възложена за проектиране.
До края на годината ще бъде възложено проектирането и на реконструкцията на две кръстовища в Русе - на кръговото до КАТ в посока Николово и на отклонението от бул. „България“ към Средна кула и Басарбово. 
Кръстовище в района на Свободна зона пък ще бъде освежено в рамките на текущ ремонт.
Всичко това ще се случи, разбира се, ако има пари. В момента сумите за пътно строителство, поддръжка и ремонти буксуват в парламента, а регионалният министър Гроздан Караджов индиректно намекна, че за отпускането им може да се чака до юни, когато е предвидена актуализация на бюджета.