В нещо като прощаване се превърна вчерашната пресконференция за новата премиера на русенския театър „Комичната трагедия на Радован“. Орлин Дяков благодари емоционално на медиите за подкрепата, която оказват на театъра, докато той е бил директор повече от десет години. Журналистите го изпратиха с аплодисменти.
Сценографката Виолета Радкова изненадващо обяви, че след 49 години на русенската театрална сцена мисли да се оттегли, за да се посвети на картините си. 
„Театърът е дух и дъх. Театърът е магичен контакт между текст, актьор и публика. Трябва така да изградим едно представление, че публиката да забрави, че има режисура, да забрави, че има сценограф, да забрави, че има технически служби отзад. Ако тези три неща са безотказно свързани, емоцията е тотална и тази енергия отива там, където й е мястото и заради което ние сме на тази земя. Защото започнеш ли да мислиш колко гениално този режисьор е измислил тази сцена, театърът го няма. Това е все едно едно момче да те целува - и ти да анализираш как го прави - добре или зле“, каза вълшебната повелителка на стотици магични светове на русенската театрална сцена.
Емоционален, цветен и непрекъснато бликащ от енергия, Николай Урумов влиза в двойната роля на режисьор и актьор в главната роля на Радован в спектакъла. Рекламираната като невероятна, абсурдна, шарена и тъжно-смешна комедия събира на сцената и утвърдени имена като Петя Венелинова, Любомир Кънев и Йовко Кънев, но и някои от най-младите звезди на русенския театър.
За Дона Вълова, завършила последния клас на проф. Стефан Данаилов в НАТФИЗ, ролята на Георгина е дебютна. Катерина Борисова изпълнява мечтата си още с втория си русенски сценичен ангажимент да отговаря на провокацията за психофизични промени. Ивайло Драганов играе три роли и половина, Милен Димитров ще свири на акордеон отново, певицата Светла Петкова се среща с Урумов на сцената отново след „Мъжка задушница“.
Премиерата е на 18 април, понеделник, на Голямата сцена на Доходното здание.