Балкански ъндърграунд, екзотичен свят на ексцентрични типове, смях до сълзи и изненадващи обрати. „Комичната трагедия на Радован“ ще предложи всичко това като трета премиера за сезона на русенския театър идния понеделник на 18 април. Вещ и в драмата, и в комедията, Николай Урумов се изявява като режисьор на русенска сцена.
Пиесата „Радован Трети“ на легендарния сърбин Душан Ковачевич се превръща в емблематична комедия на абсурда от времето на бивша Югославия. Като сценарист, той създава шарените светове на филмовия щурак Емир Кустурица. Дали тези светове са адекватни днес? Според русенския театър - да, защото в „трагичната комедия за самопредателството“ се появяват героите, които разсмиват и натъжават, омагьосват и развълнуват.
Сценографията и костюмите прави разкошната Виолета Радкова. Музиката е на Пламен Мирчев-Мирона, в ролите ще видим самия Николай Урумов, Дона Вълова, Ивайло Драганов, Йовко Кънев, Катерина Борисова, Любомир Кънев, Милен Димитров, Петя Венелинова, Светла Петкова, Христо Костов и дори малката Мария Дякова - дъщерята на досегашния театрален директор Орлин Дяков.