Ръководството на ФК „Локомотив“ /Русе/ ще ангажира адвокат, с помощта на който клубът ще потърси правата си за възстановяване на членството си в БФС. „Железничарите“ участваха с делегат в конгреса на 18 март за избора на Димитър Бербатов за президент на централата, след което действащият Изпълком и Борислав Михайлов взеха решение да спрат от участие „нелегитимно“ гласувалите около 80 клуба. Оттогава отборите на „Локомотив“ не взеха участие в нито един официален мач, а двубоите на представителния тим се водят в програмите с гриф „Отложен“. Твърде възможно е тези срещи да не се играят никога и футболистите да продължат с тренировки за здраве до някаква промяна на клубния статут едва през следващия сезон.
„Да, консултирахме се с адвокат. Ще вземем всички мерки, за да останем в играта. Искаме да разберем от компетентен човек къде сме сбъркали и да поправим нещата. До няколко дни трябва да имаме повече яснота“, каза за „Утро“ изпълнителният директор на „Локомотив“ Мартин Йорданов.
Въпреки пропуснатите мачове от първенството на Североизточната Трета лига представителният отбор продължава редовните си занимания. Тимът дори проведе два контролни двубоя срещу „Младост“ /Екзарх Йосиф/ и „Дунав“ /Батин/, спечелени от „железничарите“ с по 2:1. В тези контроли участваха и момчета от селекцията с младша възраст.