Вестник „Утро“ в партньорство с Община Русе започна нова рубрика - „Попитайте кмета!“. Ако улицата пред дома ви е разбира, ако детската площадка се нуждае от ремонт или сте видели друга нередност, която Общината може да поправи, задавайте своите въпроси чрез „Утро“. Ще им отговаря лично кметът Пенчо Милков.
Въпросите си може да задавате на e-mail: [email protected]

При възможност, може да ги придружавате и със снимки.
Желателно е въпросите да не са анонимни и да са от реални, а не регистрирани специално за случая електронни адреси. При желание може да посочите телефон за обратна връзка.
Попитайте кмета чрез „Утро“!
Днес ви предлагаме новите въпроси и отговори.

Ремонтът на тротоарите по „Цар Калоян“
приключи, кой ще почисти праха?

Ремонтът на тротоарите по улица „Цар Калоян“ в участъка от ул. „Славянска“ до кръстовището с ул. „Тома Кърджиев“ отдавна приключи. Оттогава - прахоляк, който никой не изчиства. Виждам, че на много места в града е също толкова запрашено. Може би не навсякъде може да се почисти веднага поради продължаващите ремонти, но нашият участък е възможно и трябва да се изчисти. Ако това е задължение на фирмата, поставила тротоарните плочки, нека и се потърси отговорност. Но ако не е така, моля Общината да си влезе в ролята и да организира изчистването. Прах голям, а като завали - кал.
Красимир Цолев
ул. „Цар Калоян“ 1А

Общинското предприятие
започна миенето на улици

Уважаеми г-н Цолев,
В града безспорно е запрашено поради ремонтните дейности на ВиК. Служителите ни са инструктирани при обходите си да правят предписания на изпълнителите за разчистване на пътните платна и оросяване през топлия сезон.
В Русе от предходната седмица започна миенето на улици и булеварди с новата високотехнологична техника на общинското ни предприятие. С регистрирането на общинските кладенци и добиването на вода от тях намаляваме над 7 пъти разходите си за тази дейност.
Освен общинското предприятие в почистването по график се включа и фирмата, отговаряща за обществената хигиена, която минава през отделните квартали. 
Пенчо Милков,
кмет на община Русе

Кога ще се дезинфекцират
пясъчниците на детските площадки?

Г-н Милков,
Подавам сигнал за повредени заключващи механизми на вратите на детската площадка от към западната страна на блок „Дебелянов“ и площадката пред блок „Яворов“ (ул. „Борисова“). Липсват и две врати на детската площадка пред блок „Съединение“ (ул. „Муткурова“). За кога са планирани дезинфекциите на пясъчниците на градските детски площадки?
Ирена Върбанова

Планирали сме това да
стане до края на месеца

Здравейте,
На фирмата изпълнител ще бъде възложен ремонт на детската площадка. Относно пясъчниците - планирали сме дезинфекция да се извърши на всички площадки в града до края на месеца.
Пенчо Милков,
кмет на община Русе