„Дунав“ няма почти никакви проблеми с болни и контузени играчи преди утрешния мач срещу „Септември“ (Тервел), научи „Утро“. Титулярния вратар Винченцо Ангелов, който пропусна предишния мач поради заболяване, се завръща в състава. На линия вече са Василен Марков, Георги Вълчев и Светослав Славчев. Треньорският тандем Мартин Цирков-Ивайло Кирилов няма да може да разчита само на дългосрочно контузения Преслав Папарков и на Кристиан Тасков, който има сравнително лек проблем.
„Всички тренираха много добре тази седмица, с настроение и желание и ни затрудняват с избора на титулярен състав. Което е добре“, каза старши треньорът Мартин Цирков. 
Проблеми със състава има гостуващият тим на „Септември. Заради здравословни проблеми Стелиян Цеков, Симеон Митев и Тодор Вълканов не са тренирали тази седмица. Контузен е и съотборникът им Танер Юсню, който тренира на облекчен режим. Не е ясно дали четиримата ще се възстановят до битката в Русе. Категорично аут за мача е Михаил Михайлов, който изтърпява наказание.
Двубоят със „Септември“ бе обявен от „Дунав“ за ден на феновете и за този двубой са планирани специални инициативи и изненади, които да направят изживяването на привържениците още по-добро. Днес е последният ден, в който могат да се купят специалните групови билети, с които на стадиона ще могат да влязат до 5 души. Мачът е в събота, 2 април, от 16 часа на Градския стадион.