ВиК започна да асфалтира разкопаните заради подмяната на водопроводите улици в Русе, съобщиха от фирмата. Ремонтите вече текат в Средна кула и на улица „Филип Станиславов“ в квартал „Чародейка“. След време тя отново ще бъде затворена за реконструкция на водопровода под южното платно, но за кратко.
Днес започва подготовката за възстановяването на асфалтовата настилка и в други части на града.
„Полагаме всички усилия за ограничаване на негативните последици за гражданите, гостите и фирмите на града, произтичащи от реализацията на мащабния проект. Необходимо е да се подчертаят значително влошените условия, при които се изпълнява строителството - отчитат се нарушения в доставките на основни строителни материали в резултат на влошената международна обстановка“, посочват от ВиК.
Оттам напомниха, че зачестилото спиране на водата в различни части на града е неизбежно заради свързване на жилищни и други сгради с новоизградените водопроводи. Седмичната строителна програма се публикува всеки петък в рубриката „Новини и съобщения“ в интернет страницата на проекта на адрес http://opos.vik-ruse.com/. Съобщенията за планово спиране на водоподаването във връзка с ремонтните дейности се публикуват в рубрика „Актуална информация“ в началната страница на сайтовете на ВиК и Община Русе, в общинската фейсбук страница и в местните медии.