В 4.58 часа вчера се роди първото украинско бебе в Русе. Момченцето с тегло 3040 грама и с ръст 48 сантиметра дойде на белия свят в Университетска болница „Медика Русе“ с помощта на д-р Джордже Стойнев, д-р Никола Щерев и акушерките Сабриева и Реджебова от отделение „Акушерство и гинекология“.
Това е второто дете на избягалата от руските бомби и ракети 29-годишна Юлия Лисниакивска. Нейният термин е бил след месец и половина - на 13 май, но стресът от войната в родната й Украйна, тревогите за останалите й там близки и необходимостта да свиква с нова страна в името на живота вероятно са си казали думата и раждането е настъпило по-рано от планираното. Въпреки това и майката, и бебето се чувстват добре.   
По-голямата дъщеря на Юлия - 7-годишната Иванна, също е в „Медика Русе“, където е приета в петък, 25 март, с остър апендицит и вече се възстановява след операция.
Под наблюдение в болницата са още пет бъдещи майки, които скоро трябва да родят. От началото на военния конфликт в „Медика Русе“ са били прегледани 13 възрастни и 3 деца. 6 от възрастните са приети за лечение в Ковид отделението.