Собственикът на разкритата преди три месеца нелегална бензиностанция до Бяла продължил да продава незаконно нафта и в петък му е наложен втори акт.
Продажбата на дизел от колонка с разходомер, монтирана към пластмасов куб с вместимост 1 тон, поставен в спрян от движение микробус, беше установена в средата на декември миналата година на паркинг по пътя от Бяла към Ценово, на който има и заведение. Тогава на 63-годишния собственик беше наложен акт, а случая бе предаден на Районния съд. Делото обаче се забавило поради изискани от съдията допълнителни доказателства и съдържателят на паркинга подновил бизнеса.
Схемата почивала на натуралната размяна. Турски и румънски тираджии не плащали за храната и почерпката в заведението и почивали безплатно, а в замяна отливали гориво в бидона-бензиностанция. Собственикът пък го предлагал на изгодна цена на други шофьори и така всички били доволни.
Сладката търговия зад гърба на закона била пресечена за втори път в петък вечерта от мобилна група на Икономическа полиция. Този път в бидона имало само 130 литра дизелово гориво.
Случаят отново е предаден на прокуратурата и този път вероятността всичко да приключи с присъда изглежда много по-голяма.