Няколко експлозии се чуха в украинския град Лвов. Ракетите са попаднали близо до летището, но не са го засегнали, съобщи кметът на града Андрей Садови, цитиран от УНИАН. Няма жертви.

Лвов се намира в Западна Украйна, на 80 километра от границата с Полша. Отношенията между Русия и Полша вчера се обтегнаха, след като полски зам.-министър на външните работи нарече руския президент "военнопрестъпник", след като по-рано това направиха САЩ и Великобритания. Великобритания обяви, че ще разположи ракетна система за въздушна отбрана в Полша и ще изпрати 100 военни в страната, за да пази въздушното й пространство от "руска агресия". Полша е страната, поела най-голямата тежест от бежанската вълна. В страната влязоха близо 2 милиона украински бежанци, почти всички - жени и деца.

Ударената сграда е идентифицирана като завод за поддръжка на самолети. Кметът Садови заяви, че активната му работа е била спряна по-рано. На място са спасителни екипи.

Изпочупени са прозорци и на други сгради. 

Той призова гражданите на Лвов да следват инструкциите по време на въздушен удар и да не разпространяват снимки от мястото на обстрела. 

Най-малко три експлозии са разтърсили град Лвов в Западна Украйна, съобщи "Ройтерс". Сирените за въздушна тревога се включиха и в други градове в западната част на страната.