Футболистите на „Дунав“ ще бъдат домакини утре на „Черноморец“ /Балчик/ в мач от 17-ия кръг в първенството на Североизточната Трета лига /Градски стадион, 15 часа/. Дунавци са лидери с 48 точки /с мач повече/, а черноморци са четвърти с 29.
„Чака ни сериозен двубой срещу практически нов отбор на гостите. Доколкото разбрах, за тима на Балчик играят вече трима бразилци, доведени от бившия играч на ЦСКА Ели Маркес. Сведенията ни са, че този „Черноморец“ няма нищо общо с тима от есента и че сега залага на бърз и раздвижен футбол. Няма да бъде лесно, но мисля, че ще победим“, коментира за „Утро“ треньорът на „Дунав“ Ивайло Кирилов.
Той добави, че солидният точков аванс на отбора не бива да успокоява никого.
„Преди години, когато Миро Миронов беше начело на „Дунав“, 7 кръга преди края на първенството в „Б“ група бяхме убедителни лидери. Не знам какво се обърка тогава, но за отрицателно време всичко се обърна с главата надолу и не можахме да влезем в „А“ група. Ето защо сега трябва да бъдем много внимателни“, предупреди треньорът.
Василен Марков вече тренира, но Светослав Славчев няма да бъде готов за утрешния мач. С проблеми е и Кристиян Тасков.
Интересното е, че старши наставник на „Черноморец“ е варненецът Бойко Каменов, с когото Кирилов игра преди години за „Марек“.