Баща на шест деца е в болница с изгаряния заедно с най-малкото от тях, след като решил да разпали печката на твърдо гориво в дома си с бензин.  
Инцидентът е станал около 11 часа вечерта в понеделник в къща в Средна кула. 40-годишният мъж се върнал късно вкъщи, видял, че печката е загаснала и решил да върне огъня с бензин. Майката и децата спели в другата стая, но най-малкото от тях, само на три години, се събудило и отишло до баща си, точно когато изливал горивото в печката. Веднага лумнали буйни пламъци, които изгорили ръцете на бащата и лицето и ръчичките на детето.
Съсед видял, че в къщата започва пожар и веднага се притекъл на помощ с пожарогасител. Успял да спре разпространението на огнените езици, а пристигналите пожарникари дозагасили печката и спасили къщата от изгаряне. Пострадалите баща и син са откарани в отделението по изгаряния в УМБАЛ „Медика Русе“.
Дежурният медицински екип е започнал спешно лечението им и няма опасност за живота им, каза началникът на отделението проф. Огнян Хаджийски.