Общинският съвет опрости задълженията на ФК „Дунав“ към „Спортни имоти“ за ползването под наем на Градския стадион. Сумата от 38 250 бе натрупана от 15 юли 2019 г. до 14 юли 2020 г. по време на старото клубно ръководство с президент д-р Симеон Симеонов.  Новата управа се опитваше да погаси задълженията с месечни вноски, като за доплащане останаха 33 500 лева. Клубът, който и без това не е в добро финансово състояние, поиска преди време с официална молба опрощаване на борча. С мнозинство общинските съветници вчера гласуваха за това.
Треньорът Мартин Цирков, капитанът и шеф на УС Диян Димов, клубният говорител Деян Йорданов благодариха за този жест и обявиха, че спестената сума ще бъде използвана за покриване на други оперативни разходи. Те казаха още, че ФК „Дунав“ ще организира през май голям детски турнир по повод Празника на Русе.
А представителният отбор ще открие официално сезона в Североизточната Трета лига с утрешен мач срещу „Рилци“ в Добрич. Двубоят ще започне в 14 часа.
„Няма да подценим съперника, нищо, че сме фаворити. Лесен мач няма“, каза Цирков за „Утро“.
Към Добрич няма да пътуват Василен Марков, Преслав Папарков, Теодор Костов и Светослав Славчев. И четиримата са с контузии.
Така като десен бек ще бъде преквалифициран халфът Станислав Вълчев.