Талантливият централен нападател на „Дунав“ Александър Кирилов навърши вчера 20 години. Той бе извън терените повече от половин година, след като получи много тежка контузия на мач с „Черноморец“ /Балчик/. Мина и през сериозна операция на коляното.

- Алекс, поздрави от „Утро“ за рождения ден! Как се чувстваш?
- Благодаря! Като здраве съм добре. Мотивацията ми също е на ниво. Минах през сложен период, който искам да забравя бързо.
- Треньорът Ивайло Кирилов каза за „Утро“, че се представяш добре в последните контроли и че скоро ще възвърнеш отличната си форма. Ти как се усещаш като игрово състояние?
- Знам, че имам да наваксвам. Трудя се, вярвам си.
- Мнозина футболисти, преживели твоята контузия, казват, че щом се завърнат на терена, в началото са били уплашени едва ли не от всеки сблъсък. При тебе как беше?
- Имаше такъв момент в първия ми мач. Уплашен? Не мисля, но имах едно наум. После си казах, че ако нещо има да става, ще става.
- С какво ще запомниш периода си в Италия, когато беше футболист на „Козенца“ и „Пескара“?
- Разликата беше огромна - като почнем с пробите и минем през тренировките. В Италия се наблягаше изключително на подготовката с топка. Къси, средни спринтове, дрибъл - всичко трябваше да се получава на висока скорост и с топка в краката.
- Какви са амбициите ти преди пролетния сезон?
- Не познавам футболист, който не иска да е титуляр. Така е и при мене. Дани /Йордан Димитров/ вкара през есента 15 гола, едно отлично постижение, за което го поздравявам. Дали ще играя до него като втори централен нападател, или с някой друг съотборник, не е от значение. Треньорите ще решават. Аз ще се опитам да бъда част от титулярния отбор. Като русенец искам „Дунав“ да завърши сезона подобаващо и да получи финансова подкрепа като тим в професионалния футбол.