Бъдете спокойни, четете книги, трупайте знания, в един момент те ще ви се отплатят. Този съвет даде на бъдещите участници в „Стани богат“ един от най-добрите участници във всички български сезони на играта Деян Рангелов, който остана само на три въпроса от голямата награда 100 000 лева и си тръгна от студиото с 20 000 лева.
Живеещият в София 33-годишен адвокат е русенец, обича града и родния си край и допреди няколко дни родителите му - бившият главен архитект на Русе Симеон Рангелов и дългогодишният директор на ОУ „Любен Каравелов“ Росица Рангелова - вероятно бяха по-известни от него. Е, вече са поне наравно.
Това не е първото участие на знаещия млад мъж в тв формат. През 2020 година той и любимата му Божидара оставиха ярка следа в риалити шоуто „Един за друг“ и потвърдиха, че заглавието на предаването напълно им подхожда.
„Смятам, че познавам Дидо доста добре и не е имало нещо, с което толкова да ме изненада. По-скоро се затвърди, че той 
не се отказва и се бори докрай
въпреки че знае, че дадената област не е неговата сила“, каза в едно от интервютата си след финала на изпитанията за влюбени Божидара.
Борбеността на Деян пролича и на стола срещу Михаил Билалов, но пролича и нещо друго - ерудицията и широката му обща култура. 
Въпросът, който го накара да спре на 20 000 лева, беше наглед не толкова труден за разгадаване по пътя на логиката: „Кой вид дъб се отличава от останалите по „рошавата“ купула на жълъда, която е обрасла с шиловидни израстъци?“.
Деян не знаеше правилния отговор и се наложи да използва и последния си жокер, елиминирайки два от грешните отговори.
Така останаха възможностите цер и космат дъб.
И понеже се знае, че 
в подобни игри очевидното рядко е вярно
естествено беше да се предположи, че верният отговор е А: цер. Точно това направи и Деян, но вече извън играта, след като прекрати участието си.
Водещите на сутрешния блок на бТВ му показаха вчера жълъди с „рошави“ купули. 
Жълъд на цер, вече знам. Живеят на по-голяма надморска височина, достигат до 600-700 години и 25-35 метра височина, отговори гостът, но не скри, че е научил всичко това след края на участието си в играта. 
Но дали това наистина е краят между него и „Стани богат“? Не е съвсем сигурно, ако се имат предвид думите му: „Остана недовършена работа, така че... Останаха три въпроса“.
„Не съжалявам, че не се доверих на интуицията си, защото рискът беше 50:50. Аз нямах никакви познания в тази област към този момент, освен това 
прецених, че имам много повече какво да загубя, отколкото да спечеля
Дали ще спечеля, или не, не е чак толкова много важно, единственото, за което съжалявам, е, че всъщност не отворих следващия въпрос - да го видя какъв е той. Ще броя резултата за реми, защото играта не ме е победила. Не съм дал грешен отговор, така че играта не ме е победила. Сам се отказах, уцелих момента кога да се откажа, прецених го и не съжалявам за този избор“, каза Деян Рангелов.
Той е почитател на играта от малък и казва, че често играят на дивана вкъщи с любимата му Божидара, която впрочем беше сред публиката в студиото и също даде на късмет отговор на граничния въпрос за 30 000, но не налучка вярната посока.
„Чувството да играеш е страхотно. 
Цял живот съм го гледал това предаване и съм си представял, виждал съм се някой ден там
и сега прецених, че може би вече съм натрупал достатъчно знания, които мога да използвам“, разказа Деян.
И разказа нещо още по-любопитно: „Още от дете съм любознателен, обичам да чета, да научавам различни факти. Моят жокер Никола, който се представи също блестящо и искам да му благодаря, често се шегува с мене, че трупам безполезни знания, за които се оказа, че не са толкова безполезни. Обичам да научавам нови неща, дори с моята спътница в живота Божидара преди време организирахме куизове /игри от типа на „Стани богат“ - б.р./, така това също помага, защото трупаме подобни въпроси и знание“.
Всъщност най-голямото изпитание за него е било в ниските нива: „Примерно в нашия край никога не съм чувал, че играта дама се казва коран, не знаех какво представлява, плюс това все си мислех, че беше с три квадрата, а условието беше с четири. Не знам условието на играта магаре, но 
интуицията ми говореше, че все пак е това и стрелях
Видях, че водещият нищо не предприе, знам, че в първите въпроси най-малкото ще ме позамисли, ако нещо бъркам, но това ми беше стратегията в началото - да давам уверени отговори, след петия въпрос трябваше вече повече да внимавам“.
Освен адвокат и колекционер на знания, Деян е и писател - автор е на книги-игри, но в това занимание е сам, без половинката си. Защото, както сам казва с усмивка, един писател вкъщи стига.
Стратегията му в интелектуалния дуел с Михаил Билалов и екипа зад гърба му е изисквала както знания, така и хладнокръвие. Признава, че по-скоро се е притеснявал да не сбърка, отколкото да загуби. И въпреки това е избирал смело между A, B, C и D, когато е бил 80-90% уверен в отговора. 
И на финала - неизбежният въпрос: има ли идея как ще използва парите?
„Нямам конкретни планове за какво точно ще ги употребя. Имаме идеята с Божидара къде можем да ги инвестираме, естествено тази сума няма да е само тя, но ще ни помогне при всички положения“, отговаря Деян, който напълно заслужено беше залят с доброжелателност в социалните мрежи, където по правило властват присмехът, неодобрението, завистта и трудно прикриваната злоба.