Футболистът на „Дунав“ Мерт Тасим бе освободен малко изненадващо от „Дунав“. Считаше се, че той е сериозна кандидатура за позицията на десен бек, но малко преди началото на подготовката трябваше да си тръгне. Тази новина раздели феновете с полярни мнения, а щабът на „Дунав“ бе категоричен, че няма да промени решението си. Верен на принципите си, вестник „Утро“ даде възможност и на Тасим да изложи своята гледна точка.

- Мерт, здравей! Къде те намираме?
- Здравейте! В момента съм в Сандански, където тренирам с местния „Вихрен“ /треньор на този отбор е бившият футболист и наставник на „Левски“ Емил Велев-Кокала/.
- Как така? Разбрахме, че водиш подготовка с „Локомотив“ /Русе/, а после - че ще пътуваш за проби в Германия.
- След като се разделих с „Дунав“, трябваше да тренирам някъде, за да поддържам форма. Затова отидох при локомотивци. Наистина имаше вариант да пътувам за Германия, но ако се разберем с „Вихрен“ и ми предложат добри условия, ще остана в България.
- Как се стигна до раздялата с „Дунав“?
- Когато приключи есенният сезон, имахме разговор с треньорския щаб. Казаха ми, че ще разчитат на мен и ме попитаха ребром дали искам да остана. Бях категоричен: „Разбира се, че оставам!“. Ден преди началото на подготовката ме повикаха и ми казаха, че нямало да има нужда от мене. Щели да променят схемата на игра, а аз не съм се вписвал в нея. Бях доста изненадан. Предложиха ми да премина в „Черноломец“ /Попово/. Аз отговорих: „Няма такъв шанс!“
- А сега накъде?
- Ще видим. Пожелавам успешен сезон на моите бивши съотборници от „Дунав“! Благодаря на феновете, които ме подкрепиха!