Новината за изненадващо освободените от „Дунав“ футболисти Мерт Тасим, Симеон Дочев и Симеон Иванов разбуни духовете. Както писа „Утро“, треньорският щаб обяви, че щом си намерят нови отбори, ще следи тяхното развитие с тенденция да бъдат върнати в тима. Един от тях - Дочев, ще играе футбол през пролетта за „Черноломец“ /Попово/
Темата за тяхното освобождаване бе подхваната в социалните мрежи от верния фен на „Дунав“ Васко Тодоров. Той пита от какво е продиктувана раздялата с тези млади футболисти и дали решението на треньорите точно в този момент е правилен ход, след като и тримата се раздават на терена.
Тестът му е получил многобройни одобрения, а коментарите гласят, че Мерт и двамата адаши показали сърце с екипа на „Дунав“ Най-ласкавите отзиви са за Мерт.
Самият Мерт също излиза с коментар. Ето какво пише той: „Благодаря Ви за всичко! Вие сте най-добрите!!!
Преди известно  време започнахме от нулата, бяхме заедно в едни несигурни времена. Преминахме през толкова радост, болка и сълзи. Вие бяхте там в трудните моменти. Аз съм горд, че имам честа да познавам такива хора. Дължа толкова много на „Дунав“ за всички тези безценни моменти. 4 години в клуб, от който толкова пъти бях готов да си тръгна, но нещо ме караше да остана и не съжалявам. Това, което не можех да направя, го направи собственият ми отбор ден преди началото на подготовката. Явно това съм заслужил, заровете са хвърлени, вратата на собствения ми дом се затвори и все още не мога да осъзная какво точно стана. Винаги ще сте в сърцето ми! Благодаря отново и успех!“.