С какво да се съобразим при избора на дамски спортен комплект? Как би трябвало да ни стои? Има ли правила, така че да сме сигурни, че изглеждаме добре?

Основната идея на спортните дрехи е непреходна - абсолютен комфорт по време на движение, но все пак подборът им крие своите предизвикателства. Това важи особено за дамите, които биха искали да изглеждат стилно в спортен комплект. И като казваме това, нека започнем с едно уточнение. Първо трябва да знаем за каква цел ще използваме екипа. Дали ще го носим навън или у дома? Къде ще спортуваме - на открито или на закрито? И ще спортуваме ли изобщо?

Да, спортни екипи носят не само жените, които тренират. Защо пък не? По-удобна дреха досега не е измислена. И всяка жена решава за себе си какво точно търси, преди да попълни своя гардероб с нов спортен комплект - от памучна или друга материя, със свободно или тясно долнище, с вталено горнище или широко такова с качулка. За кой сезон от годината? Да държи по-топло или да охлажда тялото? Шарен или едноцветен? С какви обувки и връхни дрехи трябва да се съчетава?

В каталога на Bolf.bg ще намерите именно такова разнообразие от модели за всеки вкус. Ето и отговорите на някои важни въпроси, които да си зададем при закупуването на дамски спортен комплект.

Трябва ли да се съобразим със сезона?

Определено да. По-дебелите дамски анцузи са препоръчителни за спорт на открито през студените сезони и определено не са подходящи за затворени помещения или спорт на закрито. Горнищата със скъсена дължина са идеални за джогинг през лятото, докато по-дебелите им аналози с ръкави - за време навън или домашна почивка през есента, зимата или пролетта.

При дамските спортни комплекти, които съчетават къси ръкави и шорти, нещата също са ясни – тяхното предназначение е основно за разходки и фитнес в топлите дни. Съответно, те са изработени и от по-леки и еластични материи.

Колко широки дамски комплекти да изберем?

Широчината на спортните дрехи се определя както от личния вкус, така и от модата. В последните години се наложиха по-тесни и впити спортни дамски дрехи, което се отрази и при избора на долнище на анцузите. Така днес доминират по-вталените долнища и клиновете.  Тук дизайнерите са създали и по-тесни горнища, изрязани около талията, за да акцентират върху женствеността.

Плюсът на вталените спортни дрехи е, че не пречат на движението на тялото, а качествените материи, използвани за изработката им, спомагат за запазване на топлината на тялото, като предотвратяват изстиването след интензивно движение. Разбира се, може да изберете и по-свободен комплект, ако това предпочитате.

Връзки, качулка, цип, широко деколте?

Детайлите правят разликата и при спортните комплекти. Отново, възможностите са избор са огромни - горнища над кръста с широко деколте, по-свободни модели с рипсени ръкави и ластик, качулки, вталени яки, закопчаване с цип, предни или вътрешни джобове и какво ли още не.

Интересни са и моделите за лятото, при които горнището няма ръкави, наподобявайки спортен елек. Качулката също е симпатична част от горнището на анцуга, която не е за пренебрегване, особено при практикуването на спорт на открито във ветровито или по-хладно време.

Шарен или едноцветен спортен комплект?

Изборът по цвят и десен издава нашия вкус и отношение към спорта, движението и изобщо към по-свободните ежедневни дрехи. И няма нищо по-хубаво от възможността да намерим дамски спортен комплект в любимия цвят или горнище и долнище в симпатични разцветки, съобразени с останалата част от гардероба ни - маратонки, раница, спортен сак, кърпа за глава.

Спортните дрехи трябва да ни стоят добре, да бъдат съобразени с любимите ни цветове и материи и най-вече - да са безкрайно удобни и при спорт, и при седене у дома. Това е единственото правило.