Венцислав Ангелов-Чикагото нападна лекар в Ново село заради поставена ваксина, от която според него впоследствие човекът починал. Това става ясно от видео във фейсбук, излъчено на живо. На него се вижда ожесточен спор, боричкане между Чикагото и доктора, който в един момент се оказва на пода, а Ангелов го притиска с ръка за шията.
Венцислав Ангелов влязъл в кабинета на д-р Ивайло Иванов, който се намира на втория етаж в Здравната служба в Ново село, в 10,30 ч вчера заедно със съпругата на починал мъж от селото, става ясно от репортаж на БНТ. Двамата потърсили сметка на лекаря защо, според тях, той задължил мъжа да се ваксинира с „Янсен“ и дали му е казал, че не трябва да се ваксинира с нея, ако има сърдечни проблеми. Чикагото снима с телефона си разразилият се спор, в който докторът бута телефона и започва боричкането. В края се вижда кръв по лекаря, която вероятно е от Чикагото, защото пък него го превързва медицинска сестра.
Хората от селото казват, че д-р Иванов никога и никого не е принуждавал да се ваксинира и всички го описват като добър специалист. Самият той е отказал да застане пред камерите на телевизията, за разлика от Венцислав Ангелов, който словоохотливо дава интервю.
„Беше поради факта, тъй като му казах, че е европейско изискване във всички ваксинационни центрове да има кратките характеристики на ваксините, които ги има в България. И му казах - защо нямате кратките характеристики на продуктите, които предлагате, и тогава получих два юмрука в лицето, без да съм му посегнал или обидил“, твърди участникът във всички избори пред последните години.
След репортерска реплика „Да, но на клипа се вижда, че и вие го нападате“, Ангелов продължава: „Аз го спирам. Аз оставям телефоните, той продължава да ме налага и аз го спирам с една ръка, да спре. Той не спира, повалям го на земята, кръвта ми тече върху него, казвам: „Спри се, луд ли си“ и той каза: „Добре, спирам“ и тогава всичко приключи“.
Ангелов заявява, че ще отнесе случая до прокуратурата.
Той е известен в града с антиваксърските си транспаранти, които опъваше и по време на предизборната кампания за президент, на която беше кандидат, но ЦИК не го допусна до участие.                       

Лекарският съюз: Подобна агресия е грозна, унизителна,
прекрачва всички граници на нормалността

Българският лекарски съюз сезира прокуратурата на Република България и настоява за незабавни действия от страна на компетентните органи заради упражнената вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.
Ето и част от позицията на БЛС:
„От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната вербална атака и отказ да се напусне кабинета.
Пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими!
Подобна агресия е грозна, унизителна, крайно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и настоява за бързи действия от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност виновните.“