Телефонните измамници се завърнаха след дълго отсъствие от криминалната сцена и отново демонстрират изключителна наглост и безскрупулност.
Във вторник вечерта 80-годишна русенка гледала в дома си в едно от блокчетата до вече несъществуващата Захарна фабрика тв играта „Стани богат“, когато телефонът й звъннал. Щом вдигнала слушалката, бабата чула хлипаща жена, която казала, че е дъщеря й и през плач казала, че са нужни 30 000 лева, за да я оперират. След това се обадил мъж, който започнал да заплашва обезумялата от тревога жена, че ако не даде парите, ще я убие. После всичко се развило по познатия сценарий - обадил се и „полицейски инспектор“, който я успокоил, че наблюдават група измамници и ситуацията е под контрол, но жената наистина трябва да даде исканите пари - хем да си няма проблеми, хем да заловят бандитите. После полицията щяла да й върне всичко.
Поуспокоена, жената казала, че има у дома си само 11 000 лева и 10 грама злато, но в банка държи още 17 000 лева. Тогава „полицаят“ записал точния й адрес „за целите на разследването“ и я накарал да остави парите и златото на пейката пред входа, а на другия ден да  изтегли и влога си в банката и в точно опреден час да остави сумата на същото място и бързо да се прибере вкъщи. Важно условие било да не казва нищо на никого, защото престъпниците били много опасни и можело да се случи нещо лошо. 
Всичко се развило така, както телефонните измамници го били планирали, но когато до вечерта никой не я потърсил да й даде обратно парите и накитите, жената най-сетне се обадила на дъщеря си и чак тогава, с безнадеждно закъснение, случаят стигнал до истинските полицаи.