Настъпващата 2022 година ще бъде в духа на себепознанието. Позицията на планетите ще насърчава човека да работи върху себе си и да се подобрява в различни области на живота.
Навлизането в новата година ще бъде спокойно, затова се съсредоточете максимално върху себе си. Но не забравяйте за нуждите на другите и не действайте егоистично. Това важи двойно по-силно за огнените знаци, които са склонни към такова поведение.
Влиянието на Юпитер в Риби през първата половина на годината ще засегне най-вече водните знаци, чиито представители са плахи и донякъде затворени в себе си. Тези черти ще се умножават и съществува риск от пълно затваряне от света. Хората от зодиите Близнаци, Везни и Водолей ще имат възможността да се концентрират повече и да сравнят приоритетите си. Овен, Стрелец и Лъв ще се успокоят и няма да действат импулсивно.
По отношение на кариерата 2022 г. Уран в знака Телец ще даде на земните знаци въображение и смелост да реализират собствените си идеи.
През годината семейните приоритети ще бъдат на първо място. Разбираме, че не сме сами и че заслужаваме помощта на някой близък. По този начин получаваме емоционална стабилност и чувство за принадлежност.
През зимата всички въпроси, натрупани през последните месеци, ще бъдат затворени. Промените в нас също ще бъдат завършени и ние ще се чувстваме благодарни за всичко, което ни е донесла 2022 година.


Овен - Тренирайте търпението си

За вас са характерни проницателност и решителност и през 2022 г. те ще са ви много нужни. Необходимо е и да сте по-педантични във връзките си, за да не повтаряте грешки. 
Началото на новата година ще бъде спокойно, ще приемете промените, настъпили през последните месеци. Това ще ви позволи да се съсредоточите изцяло върху бъдещето. Юпитер в знака Риби ще ви насърчи да се самонаблюдавате.
Пролетните месеци ще бъдат решаващи за кариерата ви. Позицията на Уран ще насърчи желанието ви за промяна. Но внимавайте за прибързани решения, които могат да имат лоши последствия. Типичната ви припряност може да ви навреди, затова тренирайте търпението си. 
Ще прекарвате повече време с близките си, което укрепва връзката ви с тях. В същото време ще имате възможност да разрешите спор, който ви е тежал от дълго време. Това ще има положителен ефект върху психиката ви, ще се чувствате балансирани и ще ви бъде по-лесно да се справите с клопките през следващите месеци.
Пречките пред личния и професионалния живот могат да се появят през втората половина на годината. В работата ще трябва да защитите позицията си, което ще бъде предизвикателство за вас. В обкръжението ви може да има някой, който иска да ви използва. Ще се спасите от ненужни страдания, ако слушате вътрешния си глас.


Телец - Сблъсквате се с недоверие

Решителността и устойчивостта ще ви помогнат да преминете през по-трудните периоди, които ви очакват през следващите месеци. Това, с което ще трябва да се сблъскате, е недоверието.
Началото на 2022 г. ще бъде много хармонично. Ще бъде трудно да ви разсеят, тъй като няма да обръщате много внимание на заобикалящата ви среда. Прекарвате по-голямата част от времето си само с мислите си. 
През пролетните месеци може да станете параноик във връзката с любимия човек, тъй като вашето естествено недоверие ще бъде подкрепено от влиянието на Сатурн в знака Водолей. А инатът ви ще направи трудно, почти невъзможно да бъде опровергано каквото и да било. Ако имате многобройни собствени интереси, няма да имате толкова много време да анализирате половинката си.
През втората половина на годината ще се сблъскате с проблеми, свързани с работата. Ще бъдете подложени на натиск от вашия шеф, който ще вижда съперник във вас. Ще се изправите пред решението дали да останете и да стискате зъби, или да напуснете. Това е труден избор.
Годината в много отношения е революционна за вас. Те ще бъдете принудени да се изправите пред препятствия в личния и професионалния си живот. Ще преразгледате хобитата си и може би ще намерите такова, за което дори не сте знаели, че съществува. В резултат ще станете нови хора с разширен хоризонт.


Близнаци - Не губете мотивация

Отворени, приятелски настроени и амбициозни сте и точно тези черти на характера трябва да развиете най-много тази година. Не позволявайте да бъдете контролирани от негативни чувства и да губите мотивация за постигане на целите си.
През първите месеци ще има мир на всички фронтове, което може да ви накара да почувствате, че се превръщате в стереотип. Най-доброто нещо, което да направите, е да намерите ново хоби или да подобрите умение, за което преди не сте имали много време. 
Вие сте привлекателни за обкръжението си и привличате внимание. Но този път може да намерите истинска любов и най-накрая да почувствате, че да останете с някого и да изградите стабилна връзка има смисъл. Ако вече имате връзка, това ще бъде важен етап за вас. Не се страхувайте да отворите тази нова глава.
Внимавайте за храносмилателни проблеми. Склонни сте към забързан начин на живот и това не се харесва на организма ви. Опитайте се да намерите рутина в нередовното си ежедневие, поне що се отнася до храната. Отделяйте достатъчно време за хранене, а не на крак в някое заведение за фаст фуд.
Зимните месеци ще бъдат време на щастие и радост. Ходете на социални събития, където ще имате възможност да създадете познанства, които ще ви бъдат полезни в бъдеще, особено професионално. Това ви гарантира успех.

Рак - Мислете само за бъдещето

Вие сте много емоционални и решенията си вземате преди всичко въз основа на чувствата. Но 2022 г. ще разбърка картите ви в това отношение. Любим човек ще предаде доверието ви и ключово за вас ще е преосмислянето на поведението и навиците ви.
Изхвърлете всичко негативно от предходната година и мислете само за бъдещето. Юпитер в знака Риби ще жадува за вашето желание за знания и личностно развитие. Накрая ще намерите време за четене и да успокоите разпръснатите си мисли. 
Пролетта ще бъде щастливото ви време, но и затишие пред буря. Ще се справите добре с всичко, до което се докоснете. Започнете ново хоби или собствен проект.
През втората половина на годината любим човек ще ви разочарова. Може да бъде партньор или някой от близък приятелски кръг. Той ще се опита да ви нарани зад гърба ви. Случайността ще ви покаже истината и вие ще сте склонни да се затворите в себе си. Не се поддавайте на това и използвайте ситуацията във ваша полза. Преодолейте себе си и бъдете отворени за нови запознанства.
Кариерата ви ще се развива без затруднения, но не се претоварвайте. Често поставяте твърде много изисквания към себе си, работите извънредно, което може да повлияе на здравето ви. Отделете достатъчно време, за да се отпуснете, във вашия случай е заслужено.


Лъв - Нов човек влиза в живота ви

Като огнен знак вие сте пълни с енергия и страст. През новата година ще имате толкова много сила, че обкръжението ви ще черпи от нея.
Първите месеци на 2022 г. ще бъдат забързани. Благодарение на действието на Марс в знак Стрелец ще бъдете пробивни и пълни с нови идеи, които ще можете да защитите. Вашите ангажименти в работата ще се увеличат,  а това ще се отрази на заплатата ви. В този момент ще забавите личния си живот. Уверете се, че не забравяте важни събития, като рожден ден или годишнина на някого.
През пролетта ще успявате във всичко, до което се докоснете. Опитайте се да го използвате, колкото е възможно повече. С идването на втората половина на годината ще се появи някой, който ще играе съществена роля в живота ви. Ако сте неженени, това може да е потенциален партньор, когото очаквате oтдавна. Ако сте щастливо обвързани, ще става дума за създаване на ново и истинско приятелство. Срещата с този човек ще се случи през лятото и ще ви събере общ познат.
Пазете се от вирусни заболявания. Ще бъдете най-податливи на такива през есента и зимата. Имайте предвид, че ако изкарате дори малък вирус, той може по-късно да се появи другаде и няма да можете да се върнете в нормален режим още много време. Отдайте се на много витамини, здравословна храна и спортувайте, за да предотвратите заболявания.

Дева - Осъществявате кариерната си мечта

Вие сте последователни, организирани и търпеливи, през новата година обаче може да се сбъскате с повече дребнавост, което ще попречи на постигането на поставените цели. 2022 г. ще бъде пълна с нови възможности и от вас зависи как ще подходите към нея.
Спортувайте достатъчно през първите месеци на годината. Този вид разтоварване ще ви бъде от полза както физически, така и психически. Позицията на Юпитер и Сатурн ще повлияе на социалния ви живот, ще се чувствате по-добре в уединение и бързо ще се отчуждите от близките си. Може да сте склонни да мързелувате.
В областта на кариерата ще имате уникална възможност да осъществите мечтата си. Това може да бъде по-висока позиция, шанс да влезете във фирма, в която отдавна искате да работите, или възможност да управлявате собствен бизнес. Но зад това ще има много усилия и търпение. Ще бъде важно да не се разсейвате от дребни неща, това би забавило ненужно вашия успех.
Що се отнася до любовта, ще намерите подкрепа в настоящата си връзка в трудни моменти. Уважавайте партньора си и не го приемайте за даденост. И не забравяйте, че трябва не само да вземате, но и да дадете.
От есенните месеци до края на годината можете да се насладите само на заслужена почивка. Отделете време да направите добро дело.


Везни - Не вземайте импулсивни решения

Като подвластни на Венера отдавате голямо значение на емоциите и вземането на решения. Предстоят ви препятствия, които трябва да решите рационално и на трезва глава, за да не се превърнат в бумеранг.
През първите месеци на годината трябва да прекарвате колкото се може повече свободно време с близките си, тъй като пролетта ще бъде много забързана за вас. С началото на март отговорностите ще започнат да падат върху вас от всички страни. Повечето от тях ще бъдат в областта на имуществата. Може би дори ще купите едно или ще извършите основен ремонт. Ще получите задача от работодателя си, която надхвърля редовните ви работни задължения, или ще ви чака голяма поръчка. Трябва да стискате зъби и да се справяте с всичко, в противен случай проблемите могат да се проточат.
В личния си живот ще бъдете под влиянието на Уран в знака Телец, благодарение на което ще почувствате желание за промяна. Може да се почувствате несигурни и да ви навестят мисли дали да продължите с партньора си. Не вземайте прибързани и импулсивни решения. Ще трябва да работите върху свръхчувствителността си и да погледнете на нещата от различна гледна точка.
Зимните месеци ще бъдат малко по-взискателни във финансово отношение. Но ви очаква спокоен период на работа и предимството е, че ще имате повече свободно време за близките си.


Скорпион - Очакват ви изненади в любовта

Упорити сте и когато решите нещо, отстоявате твърдо мнението си и рядко се примирявате. През 2022 г. тези качества ще бъдат много желани. Преди всичко ще ви трябва достатъчно смелост в личния ви живот, очакват се промени, които не трябва да ви плашат.
През пролетта ваш близък ще се окаже в беда и вие ще се опитате да го измъкнете с всички налични средства. Внимавайте да не се включите прекалено, това може да има отрицателно въздействие върху живота ви.
В областта на кариерата ще се сблъскате с напрежение между колегите. Може би ще има размяна на мнения и това ще бъде претекст за раздялата ви с екипа. Недоволството и типичното за вашия знак желание за отмъщение само ще влошат ситуацията и ще нараните най-много себе си.
През втората половина на 2022 г. в любовния ви живот ви очакват изненади. Ще се появи някой, с когото ще се чувствате приказно и безгрижно. Ако вече имате партньор, това може да е просто флирт. Но може да бъде и импулс да преоцените настоящата си връзка. Този човек ще има място в живота ви. Но трябва да намерите достатъчно смелост в себе си, за да направите крачка в неизвестното. Доверете се на разума си.
Ще прекарате зимата в семеен кръг. Отървете се от постоянния страх, че ще пропуснете нещо, и използвайте натрупаното свободно време. Ще е идеалното време.


Стрелец - Човек от миналото ви се завръща

Надарени сте с голяма доза оптимизъм, който може да доведе до наивност. Някой от миналото ще се опита да се върне във вашия живот и ще трябва да се изправите пред решението дали заслужава вашето доверие. Бъдете внимателни в този случай.
Януари е месец на промяна. Ще трябва да откриете истинската същност на някои нерешени проблеми от предходната година. Само тогава ще имате яснота и ще можете да се концентрирате изцяло върху новите събития.
Юпитер в знака Риби ще влияе на сърцето ви. Вашите мисли ще се насочат към кариерата. Ще бъдете внимателни и някои гледни точки може да бъдат преразгледани.
През пролетта ще трябва да докажете голяма психическа сила. Някой, който някога е имал място в сърцето ви, но пътищата ви са се разделили, ще се появи близо до вас. Ще имате смесени чувства и може да се чувствате объркани и несигурни. Въпросният човек ще се опита по всякакъв възможен начин да си възвърне благосклонността ви. Бъдете внимателни и предпазливи.
Що се отнася до здравето, бъдете внимателни със спортните дейности. Склонни сте да бързате и обичате да правите нещата на ваша отговорност, но невниманието ви може да има тежки последствия.
Зимните месеци за вас ще са удовлетворяващ период, който истински заслужавате след преодоляване на всички трудности през 2022 година.


Козирог - Свалете розовите очила

2022 ще бъде година на отношенията за вас. Търсите стабилни и качествени отношения, но внимавайте да не ударите главата си в стената. Понякога трябва да преосмисляте решенията си и да свалите розовите очила. Учете се от предишни грешки и не се страхувайте да отстоявате себе си.
Юпитер ще прекара първата половина на годината в знака Риби, което ще има успокояващ ефект върху вас. Ще бъдете полезни на близките си, ще служите като гръб на приятелите си. Ще бъдете по-добре, но се опитайте да не се изолирате изцяло от света около вас. Точно както близките се нуждаят от помощ и съвет от вас, така и вие понякога можете да се нуждаете от тях.
На работа внимавайте да не обръщате твърде много внимание на клюките. Това може да ви отвлече ненужно и да загубите позицията си, която веднага ще бъде използвана от някой от вашите колеги.
В началото на лятото ще разрешите проблем, който ще излезе от миналото ви. Това ще бъде емоционално преживяване и няма да ви е лесно. Проблемът ще бъде свързан със семейния живот. Мислехте, че това е нещо отминало, но то се връща в живота ви по някаква причина. Не бързайте с изводите.
В края на годината обърнете особено внимание на здравето си. Стойте на топло и приемайте витамини. Така ще изкарате останалите месеци от 2022-а невредими.


Водолей - Споделяйте чувствата си

Склонни сте към нерешителност, но през 2022 година ще бъдe изложени на ситуации, които изискват ясна и твърда позиция. Ще се наложи да надмогнете себе си.
Навлизането в новата година ще бъде малко забързано. Ще прекарвате по-голямата част от времето си на работа. Ще почувствате силно желание за признание и успех. Няма да ви липсва достатъчно мотивация, за да постигнете всичките си цели. Така ще успеете в областта на кариерата, но ще изостанете в личен план. Не се приемайте твърде насериозно, бихте могли да отдалечите близките си. Важно е да можете да изключите понякога и да се наслаждавате дори на малките неща.
Вие сте любящ и верен партньор, но неспокойствието и нерешителността са ваш недостатък. Партньорът ви ще се нуждае да му дадете ясни отговори на основни въпроси. Изяснете какво наистина искате и действайте. Ако не сте семейни, това може да е близък приятел.
Тревожност може да ви сполети през есента. Не се страхувайте да споделяте чувствата си с приятели или партньора. Ще видите колко облекчени ще се почувствате. Щастливи сте, че сте заобиколени от хора, които искрено се грижат за вас и са до вас във всяка ситуация.
Ще прекарате последните месеци на 2022 г. в семейния кръг. Може да има малки конфликти с далечни роднини заради хапливи коментари. Не реагирайте, а се насладете на компанията на близките си.

 
Риби - Балансирайте работата и почивката

Емоционални сте и често сте склонни към свръхчувствителност. Това е вашата уязвимост и 2022 г. ще бъде изпитание за вас. Ще трябва да се справите хладнокръвно с пречките, което ще ви направи по-силни.
През първата половина на годината ще бъдете затрупани от работа и едва ли ще намерите свободно време. През следващите месеци обаче ще бъдете добре финансово възнаградени за това. Стискайте зъби и се фокусирайте върху бъдещето.
В началото на пролетта може да се почувствате разочаровани и лесно да изпаднете в депресия. Опитайте се да избягвате негативното мислене. Ще бъдете недоверчиви към партньора или близките си хора без никаква рационална причина. Не бъдете параноични и действайте по начина, по който сте свикнали.
След трудния период, който сте изпитали, през лятото заслужавате рестартиране. Направете си почивка на морето, на палатката сред природата или каквото ви харесва.
През втората половина на годината може да получите мигрена и безсъние, защото ще бъдете стресирани заради натоварения си график. От съществено значение е да балансирате работата и почивката.
Зимните месеци ще бъдат спокойни. Ще се радвате на добро финансово състояние, това частично ще ви освободи от стреса и ще повлияе на личния ви живот.