„Да, има предложение, имало е разговор и има такава номинация по мой адрес, но докато не стане факт, нищо няма да коментирам, защото всичко може да се случи“. Това каза пред „Утро“ директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Анатоли Станев, за чиято номинация „Утро“ пръв съобщи. 
Очакваното му вчера назначаване обаче се отложи. На редовното заседание на Министерския съвет бяха определени управителите на девет области в страната от квотата на БСП и „Демократична България“. Останалите, които ще бъдат излъчени от „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ /в чиято квота е и Русе/, ще бъдат назначени в близките дни, съобщи говорителят на правителството Лена Бориславова, без да се ангажира с точен срок. Назначенията вероятно ще бъдат направени на следващото правителствено заседание на 12 януари, но е възможно да станат и по-рано.
Според общинския координатор на ИТН за Русе  Татяна Нахабедян решението има обяснение.
„Възможно е някъде да има някакво колебание, проучване, но не е забавяне в никакъв случай. Дали ще има нещо ново - ще разберем, разумно е да изчакаме. Мен обаче това не ме изненада, така просто е решил Министерският съвет“, коментира тя за „Утро“.