110 са новозаразените с коронавирус в Русенско за последните 24 часа, съобщиха от областната администрация в града.

Втори пореден ден броят на случаите на заболели с коронавирусна инфекция в областта е над 100. Най-много заразени през вчерашния ден са регистрирани в община Русе – 97.

Четирима има в Иваново, трима в Сливо поле, по двама във Ветово и Две могили, както и по един в Борово и Ценово. Без новозаразени са единствено населените места от община Бяла. През вчерашния ден оздравелите пациенти в региона са 60 души. Шестима с положителен тест за коронавирус са починали.

Според справката на Областната администрация в Единния информационен портал става ясно, че областта се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната, наравно с Плевен.

За изминалото денонощие няма област без нови случаи на COVID-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 16. На болнично лечение в Русенска област се намират 221 човека, като 55 от тях са в реанимация. Свободните легла са 167, от които интензивните са 11.

До момента в областта са извършени 105 984 имунизации, като повторна доза са получили 53 493 души. Бустерна доза имат общо 7 465 русенци. През вчерашния ден са били имунизирани и осем деца между 12 и 18-годишна възраст.

От областната администрация в Русе припомнят още, че през днешния ден са осигурени четири "зелени коридора" за ваксинация срещу COVID-19 в региона.