Диана Петкова е една от най-известните русенски фризьори и единствената българка, завършила Санктпетербургската академия за имиджмейкъри. Има две шампионски титли по фризьорство през 2000 и 2001 г., национално признание като най-добър колорист на България през 2010 г., успешни участия в Париж на световния конкурс „Mondial coaffur beaute“ и на световните награди на „Вела“. И целият този опит, натрупан през 27-годишната й успешна кариера, естествено я води едно стъпало по-нагоре. Като имиджмейкър Диана Петкова има професионална подготовка да прави цветоанализ и анализ на личния стил, подпомага изграждането на личния гардероб на своите клиенти, като ги консултира при пазаруването на дрехи и аксесоари. Със своите теоретични и практически знания тя ще бъде полезна и на читателите на „Утро“, за които специално ще подготвя съвети как да изглеждат модерни, да се чувстват комфортно и това да не им струва цяло състояние. За лични консултации с нея можете да се запишете на следните телефони: Салон „Коса и стил“ в комплекс „Евас“: 082 823392 - фризьорство, 082 828551 - козметика, салон „Имидж студио“ на ул. „Константин Величков“ 21: 082 523392.

Шумно, бляскаво и цветно - такова е новогодишното парти, фойерверките се оглеждат с искри в очите, а шампанското искри в чашите и усмивките. Празникът, на който всички имаме една мечта - новата година да е по-добра от старата. Това е партито, на което и вие можете да блеснете, когато в тъмното косата ви засияе в... неоново! Не се шегувам. Мили дами, отпуснете душата си, направете си незабравима прическа в #neon тенденцията за 2022 г. и нека веселбата да започне!
И още една добра новина на финала на 2021 - новата година идва с отдавна чаканото завръщане на къдриците:  буйни, непокорни, с много лица. А цветовете варират от топли, медни, натурални... до щури ярки и непредвидими.
Можете да сте различни, впечатляващи и нестандартно красиви
и то не само в новогодишната нощ. Стига да поискате.
Аз избрах неон ефекта - пъстрота, вдъхновена от афротенденциите, но подсилена с клубно „светещо“ излъчване. Колкото до къдрите, стайлингът им може да се трансформира от подчертано геометричен, през гъвкаво подреден, до пухкаво обемен. Всичко е въпрос на настроение, повод, вкус... и желание за нещо различно, привличащо погледите навсякъде, където се появите.
И не се притеснявайте от „възможностите“ на косата си - изберете стилист с възможности
Имаме нужда от цвят и светлина в живота. Защото в мрачните времена на безмилостна болест, когато сме засипвани от потоци негативна информация, когато все повече се чудим дали има светлина в края на тунела... кой, ако не ние, творците, можем да върнем отново цвета и радостта в живота! Та нали именно духовното и красивото ни е съхранило през вековете и ни е помогнало да оцелеем.
Благодарна съм, че за своите на пръв поглед щури идеи намирам съмишленици, с които се впускаме в търсене на светлината.
За да си спомним, че има красота, има добро и силите на съзиданието все още действат
Така се случи и с този мой неонов проект, който мотивира всички покрай мен. Идеята ми да направим фотосесия с модел в неоново увлече и гримьорката Сузан Шукри, и фотографката Емилия Николова. Те бяха предизвикани да работят със „светещи“ продукти и се справиха блестящо.
Усетих и с колко много емоции се заредиха нашите клиенти и приятели, въвлечени в атмосферата на подготовка на фотосесията. Всичко това сплотява екипа, мотивира и дава самочувствие.
Ние, лицеукрасетелите, не сме само „услуга“, ние сме преживяване, релакс, презареждане.
Надяваме се красотата и щастливите усмивките да вдъхнат надежда и да намерим сили да продължим напред!
Защото вече е време...