Нова рокада вкара в парламента шестия в листата на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Димитър Недялков, след като поставеният под №5 Цветомир Конов подаде заявление, че не желае да бъде народен представител. В законодателната власт натрупалият голям мениджърски опит Недялков, познат и като бивш директор на Свободна зона, ще заседава на мястото на транспортния министър Николай Събев.
„Решението е изцяло мое, не е имало натиск, нито дори намек за подобно нещо. Причините да откажа да съм народен представител са лични и професионални. Затова са листите - дават алтернативи и те работят“, коментира пред „Утро“ доц.Конов, който ще продължи преподавателската си работа в Русенския университет.
„Последните две години работя в сферата на управлението на български инвестиции в чужбина. Преди това десет години работих в сферата на привличането на чуждестранни инвестиции в България. Отговорът на въпроса „Защо?“ е - защото искам моите две прекрасни дъщери да останат в България. Отговорът на въпроса „Как?“, е - мисля, че знам как и съм го доказал с действията си за хората, които ме познават. Успял съм да привлека чуждестранни инвестиции, успявам да управлявам и български такива. Но вярвам, че тези пари е по-хубаво да останат в България, да работят за вас, за всички и да осигурим едно прекрасно бъдеще, едни възможности за развитие и реализация на нашите деца и да можем да ги задържим тук. С въпроса „Кога?“ това е безспорно. Заставам плътно зад каузата. Вярвам в това и смятам, че нещата трябва да се случват сега, веднага, по възможност - вчера“. Това е обръщението на Димитър Недялков, което той направи  като кандидат за депутат в сайта на „Продължаваме промяната“.
Това е поредната промяна в състава на русенските депутати от ПП. След отказа на Велико Минков парламентарно кресло получи четвъртият в осемчленната листа - Калин Иванов.