18-годишен ветовчанин е заловен, след като 6 месеца използвал чужда дебитна карта за онлайн покупки и залози и така ощетил незрящ мъж с 6244 лева. 
Бащата на момчето, което у ученик в русенска гимназия, се грижел за полусляп 68-годишен мъж. При едно от посещенията в дома му през февруари отишъл и тийнейджърът. Момчето видяло дебитната карта на слепеца, сканирало я с телефона си и започнало да я използва за онлайн разплащания. Единайсетокласникът си поръчвал дрехи, техника, храна и правил спортни залози. 
Част от покупките оставил у свои приятели във Ветово, а друга прибрал в дома си. През март при едно от тегленията, които 48-годишният баща правел за незрящия мъж, разбрал, че липсват пари. Той подал сигнал в полицията, но тъй като разплащанията били онлайн, разкриването на кражбите било много трудно. С течение на времето криминалистите от Ветово събрали нужните доказателства срещу 18-годишния юнак и сигнализирали прокуратурата.
В четвъртък е проведена акция на служители от Областната дирекция на МВР, от отдел „Разследване“ в Районното управление във Ветово и от отряда за бързо реагиране. В няколко имота във Ветово са открити и иззети три мобилни телефона, компютърна конфигурация, лаптоп, таблет, различни маркови дрехи и други скъпи вещи. Бащата и синът са задържани за едно денонощие, но в след като е доказано, че 48-годишният мъж няма участие в престъплението, той е освободен. На свобода в петък е пуснат и синът, но работата по случая продължава.