Заледен участък на моста към бившия ЛВЗ в Русе стана причина за верижна катастрофа между 4 автомобила вчера сутринта, за радост, без жертви и пострадали хора. 
Фаталната отсечка е на спускането на пътя. Мястото е усойно и според шофьорите не е било обработено от отговорната за това фирма. Наложило се пристигналите на мястото на инцидента полицаи да изискат изпращането на машина за обработване на заледения участък.
Най-големи са щетите по карано от жена „Рено Клио“, но тя е имала и най-голям късмет - въпреки че е поочукана в предишни инциденти и ремонтът й вече е задължителен, мантинелата е успяла да я спаси от удар в оградата на моста и потенциално падане от него.
След проверка за необработеното място Община Русе съобщи, че е уведомила писмено „Нелсен Чистота“, че отказва да приеме обработката срещу обледяване на части от пътната инфраструктура и извършеното от нея няма да бъде заплатено.
„Данните от GPS системите на специализираната техника, които са обработвали пътната настилка, показват, че дейностите са извършени след 8:00 ч. на 09.12, което предполага, че не са спазени изискванията за третирането й при температури под 0 градуса“, пишат от администрацията.