43 680 лева трябва да плати общината на жител на Средна кула, който пострадал на заледената улица пред къщата си. А заради непочистения сняг дори извиканата линейка не успяла да стигне до дома му.
Случаят е от 1 декември 2018 година, когато към 18 часа мъжът видял, че няма изгледи улицата пред къщата му да бъде почистена и решил да вземе нещата в свои ръце. Запретнал ръкави в желанието си да махне натрупания сняг и лед, но се подхлъзнал лошо, паднал и започнал да вие от силна болка. Веднага на помощ му се притекли двама съседи, които го завели у дома му и извикали линейка. Колата с медиците обаче забуксувала на стръмната заледена улица и се наложило мъжете да пренесат падналия до линейката. Оказало се, че той е с тежко счупване на десния крак и тазобедрената става, заради което се наложили няколко операции в различни болници. Интервенциите продължили чак до април, а рехабилитацията - цяло лято.
Виновник за преживените кошмари е общината, която не се е справила със задължението си да чисти улиците от снега и да поддържа пътната мрежа в адекватни условия, сочи потърпевшият. Чрез съда той поиска 33 000 лева обезщетение за физическите и емоционални травми плюс още 14 705 лева - колкото му струвало лечението. На първа инстанция окръжните магистрати намалиха общата сума с около 4000 лева и му присъдиха общо 43 862 лева.  Решението може да се обжалва.