Искане за изготвяне на ДНК експертиза на трите ножа, иззети след убийството на 23-годишната Поля в Глоджево преди две години, направи състав на Апелативния съд във Велико Търново при разглеждане на жалбата от адвоката на мъжа й Павел Митев, осъден за ужасяващото престъпление. Това наложи отлагането на следващото заседание по делото за 31 януари догодина.
На 15 юни т.г. Окръжният съд в Русе наложи на убиеца доживотен затвор за умишлено убийство на съпругата му и за опит за убийство на родителите й Димитър и Снежана, на които трябва да изплати по 130 000 лева обезщетение с лихвите.
Кървавият инцидент се случи на 13 септември 2019 година. Обзетият от обсебваща любов и желание за пълен контрол Павел, който е родом от Девин, но живеел в Пловдив, се качил на влака и пристигнал сутринта в Глоджево, за да принуди жена си Поля да се върне при него, след като преди време тя се прибрала с детето им при родителите си след поредния скандал помежду им. На почукването на вратата се озовала Поля, но след кратка разправия заявила на Павел, че няма да се върне при него. Това вбесило мъжа, той извадил умишлено сложен в сака му нож и го забил фатално в корема на жена си. На помощ се притекли родителите й, но бащата бил пронизан в гърдите, а майката прободена в единия бъбрек. След много болка и благодарение на борбата на лекарите двамата са възстановени и отглеждат останалото си без майка внуче.
След като осъзнал какво е направил, Павел се опитал да спре бликащата от Поля кръв, но вече било късно. Момичето все пак стигна живо до болница „Канев“, но там почина от остра кръвозагуба.
31-годишният днес Павел нито веднъж не оспори ареста си и не поиска да бъде освободен с по-лека мярка, не отрече и извършеното, но сега явно иска да смекчи доколкото е възможно присъдата си.