Излезе от печат каталогът на Осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“, което се проведе в Русе с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Изданието е двуезично - на български и английски език, с твърди корици, съдържа 348 цветни страници. В него намират място над 200 автори от 19 държави, представени с по една своя творба в категориите живопис, графика, рисунка, скулптура и фотография, както и с биографични данни. 
Каталогът е изработен от екипа на Художествената галерия. Фотографиите са дело на Цветан Четъшки, а  предпечатната подготовка - на Ивайло Маринов. Екземпляри ще получат всички участващи художници, съорганизатори, спонсори, културни институции. Ценителите на миниатюрното изкуство могат да го намерят на щанда в Художествената галерия. Албумът може да бъде видян и на https://online.fliphtml5.com/kjqrw/ceaq/
Екипът на Художествената галерия сърдечно благодари на всички съпричастни към успешното провеждане на празниците на арт миниатюрата. Русенци и гости на града могат да видят изложбата до края на декември.