Втората фотографска изложба към филма „Отново съм тук“, който проследява опита на Боян Петров да изкачи Шиша Пангма - последният връх в кариерата на алпиниста, вече може да бъде разгледана. След като беше официално открита на 22-и ноември на градината на „Кристал“, тя ще може да бъде видяна до 6-и декември включително.

Тематичната изложбата предшества лентата “Отново съм тук”, която ще има двойна премиера на 29-и ноември от 18:00 и 20:30 часа в кино „Люмиер“ в рамките на „Киномания“, а от 3-и декември филмът тръгва по кината в цялата страна. В нея преобладава личният архив на Боян Петров, предоставен от сестра му Александра, допълнен от ексклузивни филмови кадри.

„Хората ще могат да надникнат във вселената, която беше Боян, както никога досега. За първи път ще бъдат видени негови кадри като дете, снимки от първите му експедиции, пътувания и срещи, но също и такива с най-близките му - като например дядо Боян, на когото е кръстен“, разказват оператора на лентата Красимир Андонов и режисьора, сценарист и продуцент Поли Генчева, които подготвят и двете фотоизложби.

„Малко хора знаят, че той обичаше да събира подробен архив от снимки, много го биваше в това. Сред кадрите има и последната му тренировка в базовия лагер, както и последния му обяд с останалите от експедицията преди да тръгне да покорява Шиша Пангма“, споделя сестрата на Боян Петров, Александра.

Припомняме, че първата изложба можеше да бъде видяна до 22-и ноември в пространството пред „Кино Кабана“ до НДК. Тя акцентираше на част от героите и локациите в „Отново съм тук“.

За премиерата на филма специално от Швейцария си идва дъщерята на Боян Петров, която също участва в лентата. „Този филм е много специален за мен. Той дава възможност повече хора да се докоснат до това, което беше баща ми“, сподели Тея.